به گزارش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجید مشکی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان در سیمای ملی این کشور، دستاوردها و ظرفیتهای قرآنی کشورمان را تشریح کرد.
مشکی که به همراه مجتبی محمد بیگی قاری برجسته کشورمان در سیمای ملی پاکستان «پی تی وی» حضور یافته بود، ضمن پاسخ به سوالاتی در خصوص نحوه تربیت قاریان در ایران اسلامی به ظرفیتهای بینظیر ایجاد شده پس از انقلاب اسلامی جهت فعالیتهای قرآنی اشاره کرد.
وی اظهار داشت: دستاوردها و ظرفیتهای قرآنی جمهوری اسلامی ایران در سطح کشورهای اسلامی کم نظیر است و تاسیس شبکه سراسری رادیو قرآن، راهاندازی سیمای سراسری قرآن کریم، ایجاد شبکه رادیویی تلاوت، تاسیس دانشگاههای قرآنی، تربیت صدها حافظ کل قران کریم و تربیت قاریان ممتاز بینالمللی از بهترین نمونههای توسعه فضای قرآنی ایران طی چهار دهه اخیر است.
رایزن فرهنگی کشورمان در پاکستان با بیان این نکته که فضای فعالیتهای قرآنی ایران قبل و پس از انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیستند، افزود: پیش از انقلاب اسلامی تعداد حافظان کل قرآن کریم در ایران، اندک بود که در محافل قرآنی پیش از انقلاب اسلامی این افراد شناخته شده بودند، اما هم اکنون در هر منطقهای از ایران، صدها حافظ کل قرآن و در سراسر ایران اسلامی دهها هزار نفر حافظ بخشهایی از قرآن کریم هستند و تعداد حافظان کل قرآن کریم به سرعت در حال افزایش است.
مشکی ابراز کرد: تعداد قاریان خوشخوان و برجسته که پیش از انقلاب اسلامی میتوانستند از سوی ایران در سطح بینالمللی حضور پیدا کرده و به تلاوت قرآن بپردازند، بسیار اندک بود در حالیکه با توسعه زمینه آموزشهای تخصصی صوت و لحن قرآن کریم پس از انقلاب اسلامی اکنون شاهد حضور همه ساله قاریان برجسته از ایران اسلامی در سراسر نقاط جهان هستیم که حضور آنان در کشورهای مختلف با استقبال بسیار زیاد مسلمانان مواجه میشود .
رایزن فرهنگی کشورمان در پاکستان با اشاره به حضور قرآن در فضای آموزشی و دانشگاهی کشور، ایجاد، توسعه و تقویت دانشگاههای قرآنی را پس از انقلاب اسلامی مثال زدنی توصیف کرد و افزود: یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران تقویت دانشگاههای قرآن و اهتمام ویژه به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی آکادمیک در حوزه قرآن کریم است به گونهای که در بیش از ۲۰ دانشگاه ایران رشته قرآن و حدیث به عنوان یک رشته مستقل تدریس می شود و پنج دانشگاه در ایران دانشگاه تخصصی قرآن است .
وی همچنین، به توجه حوزههای علمیه ایران به فعالیتهای قرآنی طی چهار دهه اخیر اشاره داشت و ضمن بیان تغییر روشهای آموزش حوزههای علمیه به پررنگ شدن درس تفسیر در حوزه علمیه قم پرداخت.
مشکی ادامه داد: در ماه گذشته، تفسیر تسنیم اثر تفسیری یکی از علمای بزرگ حوزه علمیه قم به نام آیت الله جوادی آملی رونمایی شد. این تفسیر ۸۰ جلدی به زبان فارسی است و حاصل ۴۰ سال درس تفسیر این عالم بزرگ است و افتخاری برای جهان اسلام به شمار میرود.
رایزن فرهنگی کشورمان خاطرنشان کرد: گسترش فضای قرآنی در چهار دهه اخیر به برکت نظام جمهوری اسلامی و نیز اهتمام و توجه ویژه رهبری معظم بوده است که ایشان خود یکی از برجستهترین افراد در حوزه علوم مختلف قرآنی هستند و جالب است بدانید که بیش از ۴۰ سال است ایشان در اولین روز ماه مبارک رمضان با فعالان قرآنی کشور ملاقات دارند و این جلسه یکی از با سابقهترین جلسات ایشان است که در هر شرایطی برگزار شده و نمادی از اهتمام ویژه ایشان به فعالیتها و اقدامات قرآنی در جمهوری اسلامی ایران است .