29 12 2024 5244260 شناسه:
image

همایش بین المللی تفسیر تسنیم

 

تفسیر گرانسنگ تسنیم محصول درس تفسیر ترتیبی قرآن كریم است كه در پاییز سال 1361(هـ.ش) حكیم متأله و مفسر گرانقدر معاصر، حضرت آیت الله جوادی آملی ـ دامت بركاته ـ آن را  در جمع عالمان و قرآن‌پژوهان حوزوی، در حوزه علمیه قم آغاز كرد و چهل سال تا پایان قرآن کریم تداوم یافت. این تفسیر ارزشمند در یک مجموعه هشتاد جلدی توسط مرکز چاپ و نشر اسرا، منتشر گردید.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان كنفرانس اسلامی (آیسیسكو) تفسیرتسنیم را به عنوان «تحقیق برتر در عرصه مطالعات اسلامی و قرآنی» در سال 1385هجری شمسی، 2006میلادی، انتخاب نمودند.
 

به پاس ارج نهادن به این تفسیر کم نظیر جهان اسلام، مرکز مدیریت حوزه علمیه و بنياد بين المللي علوم وحياني اسراء در نظر دارد با همراهی و همکاری جمعی از مراکز علمی، فرهنگی و اجرایی داخلی و بین المللی، همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آستان قدس رضوی، دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، المصطفی العالمیه و حوزه علمیه خواهران، "همايش بین‌المللی تفسيرتسنيم" را برگزار نماید.

 


دلایل این تصمیم چنین می‌ باشد:
1. با توجه به اینکه آيت الله جوادي آملي شخصیت علمی و تاثیرگذار حوزه در عصر حاضر بوده و تلاش قابل توجهی در احیای تفسیر و علوم عقلی در خاستگاه اصلی خود، یعنی حوزه‌های علمیه مصروف داشته¬اند، و نزديك نيم قرن درس تفسير معظم له نشان از اهتمام حوزه علميه به  قرآن بوده، و به تعبير ايشان تفسير تسنيم محصول حوزه علميه است، لذا حضور ومحوريت مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه به‌عنوان یکی از برگزار کنندگان اصلی، حاکی از عزم جدی حوزه برای اجلال از یکی از پیشگامان تفسیر و حکمت اسلامی دارد.


2. در خصوص مشارکت شورای عالی انقلاب فرهنگی، با توجه به اینکه این همايش یک برنامه کاملاً فرهنگی، علمی و در سطح ملی و بین‌المللی و برای یکی از بزرگترین شخصیت‌های علمی معاصر ایران اسلامی می‌باشد، لذا ورود و حضور شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یکی از برگزار کنندگان اصلی، قطعاً تحقق بسیاری از اهداف و برنامه ها را سهولت خواهد بخشید، ضمن اینکه با ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی مراکز علمی و فرهنگی کشور همکاری بیشتر، بهتر و مؤثرتری خواهند داشت.


3. با توجه به تأثیرگذاری شخصیت علمی آيت الله جوادي آملي بر بسیاری از اندیشمندان دانشگاهی و همچنین جایگاه و تأثیر فرهنگی شخصیت، آثار و اندیشه‌های معظم له در دوران معاصر در ابعاد داخلی و بین‌المللی، و با توجه به علاقمندی و اشتیاق جمع قابل توجهی از نخبگان دانشگاهی و فرهنگی کشور به شخصیت، آراء و آثار حضرت علامه، حضور و همراهي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت‌ علوم، تحقیقات و فناوری به‌عنوان برگزارکنندگان اصلی، نقش و تأثیر مهم و بسزایی در تحقق اهداف و برنامه‌های والای همايش خواهد داشت. 

 

 

 

ساختار اجرایی همایش بین المللی تفسیر تسنیم


1. دبیرخانه
دبیرخانه ی دائمی همايش در «بنياد بين المللي علوم و حياني اسراء» واقع در شهر قم، مستقر و فعال می‌باشد، اما به جهت برنامه¬ریزی بهتر و سهولت کار مي توان در مراكز علمي و... نيز شعبه ايجاد نمود.

 


 

 

2. سطح برنامه
نظر به شخصیت والا و جامعیت علمی حضرت آیت الله  العظمي علامه جوادي آملي و تأثیر اندیشه و آثارمعظم له به ويژه تفسيرتسنيم كه ظرفيت جهاني دارد ، همايش بصورت بین‌المللی برگزار خواهد شد.

 

 

3. اهداف


1. معرفي تفسير تسنيم در سطح ملي و بين المللي؛
2. معرفی و تبیین دقیق ابعاد مختلف علمی و شخصیت اخلاقی علامه جوادي آملي در سطح داخلی و بین‌المللی به عنوان مفسر بزرگ و پرچمدار حکمت اسلامی در عصرحاضر؛
3. بازاندیشی آراء و اندیشه‌های علامه در ابعاد مختلف علمی  به ويژه تفسير وعلوم قرآني بمنظور پاسخ به مسائل روز؛ 
4. معرفی شخصیت فردی، اخلاقی و اجتماعی علامه بمنظور الگوسازی در بین نسل جوان جامعه؛
5. بررسی روش‌ های جذب و تعاملی علامه در مواجهه با دیگران؛ 
6. شناسایی اندیشمندان و محققان داخلی و بین‌المللی که با اندیشه‌های علامه  جوادي آملي آشنایی داشته و یا علاقه‌مند به پژوهش اند.
7. شناسايي وگردآوري آثار مرتبط با تفسير تسنيم اعم از كتاب، رساله ومقالات؛

 

 

4.برنامه‌ها

 

1. تبيين ومعرفي انديشه ومنظومه فكري وآثار علامه جوادي آملي به ويژه انديشه های تفسيري و نقش معظم له در ترويج تفسير در حوزه علميه؛
2. شناسایی مراکز و افرادی که در عرصه داخلی و بین‌المللی در یکی از زمینه‌ها و ابعاد علمی و شخصیتی علامه جوادي آملي مشغول به تحقیق یا فعالیت می‌باشند؛
3. برنامه ریزی جهت بازبيني و نشر مجموعه آثار علمی علامه و ترجمه ی آن به زبان هاي مختلف؛
4. فراخوان مقالات علمی و تدوین مقالات از سوی اندیشمندان، اساتید و نخبگان داخلی و بین‌المللی با تأکید بر نوآوری و بهره¬گیری از اندیشه‌های علامه در جهت پاسخ به پرسش‌های روز؛
5. تلاش و برنامه ریزی جهت سوق دادن پایان نامه‌های سطوح عالی حوزه و دانشگاه به موضوعات مرتبط با آثار و اندیشه‌های علامه به منظور تبیین جدید و دقیق از اندیشه‌‌های معظم¬له بمنظور پاسخگویی به نیازهای روز جامعه؛
6. برگزاری پیش نشست‌های علمی و تخصصی و همچنین سایر برنامه های ترویجی در مراکز مختلف علمی و فرهنگی داخل و خارج از کشور به ویژه حوزه‌های علمیه و دانشگاه های کشور؛
7. راه اندازی و فعالیت دبیرخانه دائمی بمنظور هماهنگی مراکز و برنامه ریزی برنامه‌های مرتبط؛
8. برگزاري نمايشگاه هاي آثار در مراكز علمي¬فرهنگي در مراكز استان ها و شهرستان هاي خاص؛
9. شناسایی شاگردان علامه و جمع آوری خاطرات شفاهی از شاگردان، همراهان و افرادی که به نوعی با علامه مرتبط بودند بمنظور تدوين تاريخ شفاهي درباره معظم له؛
10. توليد نرم افزار تفسير تسنيم؛
11. طراحی و برنامه‌ریزی جهت تولید و اجرای برنامه های فرهنگی و ترویجی عمومی همچون فیلم، داستان، مستند، پویا نمایی(موشن گرافی) و ... با هدف الگوسازی و معرفی شخصیت فردی، اخلاقی، اجتماعی و خانوادگی آيت الله جوادي آملي برای عموم جامعه و به ویژه نسل جوان؛
12. راه اندازی بانک اطلاعات مربوط به تحقیقات، تألیفات، آثار، پایان نامه ها و مراکز مرتبط و فعال با موضوعیّت علامه جوادي آملي (در عرصه داخلی و بین‌المللی).

 

 

5. زمان بندي


1.    تشكيل دبيرخانه: مهرماه 1403.
2.    فراخوان مقالات و شروع برنامه‌های علمی (و برگزاری پیش‌ نشست‌های تخصّصی در داخل و خارج از کشور): از مهرماه 1403.
3.    نشست خبري: بهمن ماه 1403.
4.    اجلاسیه اصلی (آیین رونمایی از یکصد مجلد از آثار تفسيری آیت الله العظمی جوادی آملی) با تصویب شورای سیاستگذاری: ششم اسفندماه 1403.

 

 

6. مکان برگزاری


1.    مکان برگزاری پیش نشست‌های تخصصی: مراکز مختلف علمی و فرهنگی داخل و خارج از کشور.
2.    مکان اجلاسیه اصلی (آیین رونمایی از یکصد جلد از آثار تفسیری؛ تفسیر تسنیم و تفاسیر موضوعی): قم، مدرسه عالی دارالشفاء، سالن همايش ها.


* تمامی برنامه‌ها به‌صورت حضوری برگزار خواهد شد، البته تلاش می‌شود که همه ی بخش ها یا بخش‌های مهم اجلاسیه و کمیسیون‌های تخصّصی به‌صورت زنده از رسانه‌های مختلف پخش گردد.

 

 

7. ارکان همایش

1.    شورای سیاست‌گذاری؛
2.    رئیس؛
3.    دبیر علمی؛ 
4.    دبیر اجرایی؛ 
5.    دبیر شورای برنامه ریزی؛
6.    شورای برنامه‌ریزی؛
7.    کمیته علمی؛
8.    کمیته بین‌الملل.
9.    کمیته اجرایی؛
10. کمیته رسانه و فضاي مجازي؛


1.7. شورای سیاستگذاری
متشکل از شخصيت هاي علمي، شاگردان علامه جوادي و نمایندگان تام الاختیار مراکز اصلی برگزار کننده همايش، رییس همايش، دبیر علمی و دبیر اجرایی.
اسامي عبارتند از:
آیات و حجج الاسلام آقایان علیرضا اعرافی، محسن قمی، حمید پارسانیا، مرتضی جوادی، احمد واعظی، علی اسلامی مدبر، مروی (آستان قدس)، عبدالحسین خسروپناه، عباسی (المصطفی العالمیه)، سیدعباس صالحی، مجتبی فاضل(حوزه خواهران)، مقیمی، حسینی کوهساری، خراسانی، امین دین.

 


 

 


2.7. رئیس همايش
رییس همايش بین‌المللی تفسیر تسنیم، آیت الله اعرافی می باشد.


3.7. دبیر علمی
دبیر علمی که مسئولیت کمیته علمی و بخش علمی همايش را بر عهده خواهد داشت به پیشنهاد رئیس همايش وتاييد شوراي  سياستگذاري منصوب می‌شود. 
با پيشنهاد رئيس همايش و تاييد شوراي سياستگذاري، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی به عنوان دبیر علمی همايش بین المللی تفسیرتسنیم  انتخاب، تعیین و منصوب شدند.

 


4.7. دبیر اجرایی
دبیر اجرایی (که مسئولیت کلیه امور اجرایی همايش را بر عهده خواهد داشت) توسط رئيس همايش تعیین و منصوب می‌شود. 
توسط رئيس همايش حجت الاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی به عنوان رئیس دبیرخانه و دکتر ابوالفضل خراسانی به عنوان دبیر اجرایی همايش بین المللی تفسیر تسنیم انتخاب، تعیین و منصوب شدند.

 


5.7. شورای برنامه ریزی
شورای برنامه‌ریزی مرکّب از رئیس دبیرخانه، دبیر علمی، دبیر اجرایی، رؤسای کمیته¬ها و مسئولین کارگروه‌های علمی و حسب صلاحدید نمایندگان مراکز همکار و سایر شخصیت های حقیقی و حقوقی (نمایندگان مراکز همکار و شخصیت های حقیقی و حقوقی حسب صلاحدید رئیس، دبیر علمی و دبیر اجرایی همايش و بصورت دائمی و یا موردی در جلسات شورای سیاستگذاری انتخاب و دعوت می‌شوند).
اعضای شورا: حجج اسلام آقایان: مقیمی، پارسانیا، حسینی کوهساری، ابوالفضل خراسانی، علی روح الهی، علیزده، امین دین، تقی پور و کشوری.
حجة الاسلام مقیمی به عنوان رئیس شورای برنامه ریزی انتخاب شدند.