26 01 2025 5376811 شناسه:
image
استاد مرتضی جوادی آملی در همایش سیره امام کاظم علیه السلام؛ مقاومت و استکبار ستیزی:

فقاهت، کلید بصیرت و راهگشای شناخت عمیق دین

همزمان با سالروز شهادت امام موسی بن جعفر (علیه‌السلام)، همایش سیره امام کاظم علیه السلام؛ مقاومت و استکبار ستیزی با حضور و سخنرانی  حجت الاسلام والمسلمین استاد مرتضی جوادی آملی در قم، دفتر سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برگزار گردید. ​​​​​​​

همزمان با سالروز شهادت امام موسی بن جعفر (علیه‌السلام)، همایش سیره امام کاظم علیه السلام؛ مقاومت و استکبار ستیزی با حضور و سخنرانی  حجت الاسلام والمسلمین استاد مرتضی جوادی آملی در قم، دفتر سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برگزار گردید.

 

استاد مرتضی جوادی آملی در ابتدای سخنرانی خود با موضوع «تفقه در دین و آثار آن از منظر امام کاظم علیه السلام​​​​​​»، ضمن تسلیت این روز به امت اسلام، به بیان جایگاه والای امام کاظم (علیه‌السلام) پرداختند و حدیثی از آن امام همام را محور سخنان خود قرار دادند.

ایشان با اشاره به اهمیت حدیث شریف « فقَّهُوا في دِينِ اللّه ِ ، فإنَّ الفِقهَ مِفتاحُ البَصيرَةِ ، و تَمامُ العِبادَةِ ، و السَّببُ إلَى المَنازِلِ الرَّفيعَةِ و الرُّتَبِ الجَليلَةِ في الدِّينِ و الدنيا» بیان داشت: این سخن امام کاظم (علیه‌السلام)، کلید ورود به شناخت عمیق دین و زمینه‌ساز رسیدن به مراتب عالی انسانی است. دین حقیقتی الهی است که فراتر از دانش تجربی بشر است و نیازمند شناخت دقیق و علمی در حوزه‌های معرفتی است.

استاد مرتضی جوادی آملی ادامه دادند: دو محور اساسی در دین‌شناسی مطرح است، نخست، چالش‌های فیلسوفان دین در سطح جهانی که با نگاه محدود علوم تجربی به شناخت دین روی آورده‌اند و موفق به درک حقیقت آسمانی دین نشده‌اند. دوم، ضرورت بازبینی دین‌شناسی در حوزه‌های علمیه اسلامی، به‌ویژه در جامعه پیروان قرآن و عترت، برای ارائه تعریفی صحیح از دین و پاسخگویی به نیازهای پیچیده و گسترده دنیای معاصر.

ایشان با تأکید بر ضرورت کارآمدی دین در حل معضلات جوامع بشری، خاطرنشان کردند: مسائل اجتماعی، فرهنگی، تربیتی و حتی سیاسی امروز، نیازمند پاسخ‌هایی عمیق و دقیق از سوی دین است.

 استاد مرتضی جوادی آملی از حوزه‌های علمیه و پژوهشگران خواستند با پژوهش‌های عمیق‌تر، زمینه ارائه پاسخ‌های کاربردی دین به پرسش‌های جهان معاصر را فراهم کنند.

ایشان به نقش فقاهت در احکام و معارف دینی اشاره کرده و از تلاش‌های علمای برجسته‌ای همچون شیخ مفید، شیخ طوسی و محقق صاحب شرايع تقدیر نمود

حجت الاسلام و السملمین مرتضی جوادی آملی اظهار داشتند: این علما توانسته‌اند با عمق‌بخشی به مفهوم فقاهت، احکام الهی را استنباط کرده و معارف دینی را با بصیرت به جامعه ارائه کنند.

ایشان با تأکید بر اهمیت پیوند میان عقل نظری و عقل عملی، و نیز نقش فقاهت به عنوان کلید بصیرت، بیان داشتند: تفقه در دین تنها به فهم ظاهری محدود نمی‌شود، بلکه راهی برای دستیابی به عمق و حقیقت دین و هدایت جامعه است.

​​​​​​​صوت کامل سخنرانی استاد را از اینجا مشاهده نمایید.